یکی از موضوعاتی که در پستهای قبلی به آن پرداختیم، بار الکتریکی و میدان الکتریکی بود. اولین چیزی که در این مورد به ذهن ما می آید، جریان الکتریسیته است که ما تقریبا در تمام روز در حال استفاده از آن هستیم. اما در این پست قصد دارم کاربرد دیگری از این موضوع را بررسی کنم.
آیا تا به حال فکر کرده اید که دستگاه فتوکپی به چه صورت عمل می کند؟
اساس عملکرد دستگاه فتوکپی بار الکتریکی است، به چه صورت؟
به این تصویر دقت کنید. این تصویر ساده ترین مکانیزم این وسیله را نشان می دهد. ما غلطکی داریم از جنس سلنیوم. سلنیوم خاصیت جالبی دارد به نام رسانایی نوری یا photoconductivity.
سلنیوم در تاریکی نارسانا و در روشنایی رساناست. اتفاقی که می افتد این است که این غلطک ابتدا در تاریکی با بارهای مثبت باردار می شود (توسط charging rod). سپس تصویر روی کاغذ به وسیلهی یک لنز روی این غلطک تابانده می شود. روی کاغذ نقاط سیاه و سفیدی داریم مثلا در این تصویر حرف A نقاط تاریک و بقیه صفحه نقاط روشن هستند.
در نقاط روی حرف A که صفحه تاریک است، سلنیوم نارساناست. پس بار مثبت در نقاط A باقی می ماند. در نقاط دیگر صفحه که روشن است، سلنیوم رساناست و بار مثبت در آن قسمت ها خنثی می شود. حالا کافیست جوهر کمی بار منفی داشته باشد. زمانی که غلطک به مقابل Tonner hoper میرسد جوهر با بار منفی به حرف A که حالا بار مثبت دارد جذب می شود. حالا اگر صفحهی کاغذ سفید را با بار مثبت باردار کنیم، ذرات جوهر حرف A را ترک می کنند و به کاغذ می چسبند.
حالا با کمی حرارت جوهر روی کاغذ می چسبد و کپی ایجاد می شود.