پیشرفتهای بسیار در علوم اپتیک و شیمی طی چندین قرن و همچنین اختراع دوربین آبسکورا (یک جعبه که یک سوراخ کوچک در یک طرف آن قرار داشت و یک تصویر سر و ته درون آن ایجاد میشد) مقدمهای بود بر اختراع اولین دوربین عکاسی و ثبت نخستین تصویر.
در سال ۱۸۲۶، دانشمند فرانسوی، ژوزف نیسهفور نیپس، نخستین تصویر عکاسی را با نام “نمایی از پنجره در Le Gras” در خانهی روستایی خانوادگیاش، ثبت کرد. این تصویر نمایی از حیاط و ساختمانهای بیرونی بود که از پنجرهی طبقهیبالایی خانه دیده میشد. نیپس این تصویر را با قرار دادن یک صفحه که با مادهی بیتیومن اندود شده بود (coat)، درون یک دوربین آبسکورا ثبت کرد. او دوربین را به مدت چندین ساعت مقابل پنجره قرار داد. از آن زمان تاکنون، با پیشرفت علم و فناوری، انواع و اقسام تکنولوژیها به پیشرفت دوربینهای عکاسی کمک کرده است. از لنزهای قویتر گرفته تا دوربینهای با تحرک بالاتر و استحکام بالاتر، پیشرفت تکنولوژی عکاسی امروزه به ما در تهیهی تصاویر با کیفیت بسیار بالاتر کمک کرده است.
من در اینجا علاقه دارم به یکی از تکنولوژیهای پرکاربرد و بسیار سادهای که در دوربینهای جدید استفاده میشود، بپردازم. این تکنولوژی، تکنولوژی فوکوس خودکار یا AutoFocus یا AF است که به طور خودکار، لنز دوربین عکاسی را برای تهیهی تصویری دقیقتر، تنظیم میکند. بدین صورت شما به راحتی روی یک قسمت تصویر تمرکز میکنید و تصویر زیبایی ثبت میکنید.
این سیستمها معمولا بر پایهی دو نوع تکنولوژی عمل میکند:
براساس اختلاف کانتراست و براساس امواج صوتی. در نوع دوم، دوربین شما امواج صوتی آلتراسونیک را به سوی محیط میفرستد. این امواج پس از برخورد به اجسام، به سمت دوربین بازتابیده میشود. سنسوری که در دوربین تعبیه شده است، مدت زمان مورد نیاز برای رفت و برگشت امواج صوتی را اندازه گیری میکند و بدین صورت، فاصلهی اجسام را از دوربین تشخیص میدهد. بدین شکل میتوان روی یک جسم که نزدیکتر یا دورتر است، فوکوس کرد. البته ما هیچگاه صدای این امواج صوتی را نمیشنویم، چرا که امواج آلتراسونیک، صدای با فرکانس بالاست که انسان توانایی شنیدن آنها را ندارد.