نیکلا تسلا، مهندس و مخترع صربستانی-آمریکایی بود که میدان مغناطیسی گردان را اختراع کرد که اساس کار اکثر ماشین آلات با جریان متناوب است.
او همچنین سیستم سه فازی انتقال نیروی الکتریکی را توسعه داد.
در سال ۱۸۹۱ کویل تسلا را اختراع نمود که یک نوع کویل القایی است که به طور گسترده در تکنولوژی رادیو و تلویزیون و دیگر تجهیزات الکترونیکی مورد استفاده قرار گرفت.
در سال ۱۸۹۸، تسلا اختراع اولین قایق با قابلیت کنترل از راه دور را اعلام نمود.
او در سال ۱۹۰۰، مهمترین کشف خود (به زعم خودش) یعنی امواج ساکن زمینی (terrestrial stationary waves) را انجام داد. او با این کشف ثابت کرد که میتوان از زمین به عنوان رسانا استفاده کرد و با این روش توانست دویست لامپ را از فاصلهی ۴۰ کیلومتری بدون استفاده از هیچ کابلی روشن کند و همچنین توانست رعد و برق مصنوعی با ارتفاع ۴۱ متر ایجاد نماید.
هرچند که بسیاری از پروژههای او به علت مشکلات مالی به نتیجه نرسید. این موضوع قابل انکار نیست که تسلا با هوش و نبوغ سرشار خود، خدمات شایانی به علم و تکنولوژی کرد. با این وجود، خبرنگارانی که به دنبال ارائهی گزارشهای هیجانانگیزی به مخاطبان خود بودند، دروغها و مبالغات زیادی پیرامون او صورت دادند که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میشود و همگی نادرست است:
۱ – تسلا جریان متناوب را اختراع کرد.
۲- تسلا اشعهی مرگ را اختراع کرد که میتوانست هواپیماها را ساقط کرده و شهرها را نابود کند.
۳- تسلا به کمک اختراعات خود توانست در زمان سفر کند.
۴- تسلا توانست زمین لرزه ایجاد کند.
۵- تسلا به یک منبع انرژی نامحدود دسترسی یافته بود.
۶- تسلا توانسته بود با موجودات فرازمینی ارتباط برقرار کند.
۷- تسلا مسئول انفجار تونگوسکا در سال ۱۹۰۸ بود.
۸- مکانیک کوانتومی وامدار نگاه و کارهای تسلاست.
و بسیاری موارد نادرست دیگر.
مشاهده کردهام که عدهی زیادی تحت تاثیر این خبرهای نادرست، از تسلا در نزد خود یک ابرقهرمان ساختهاند که دارای قدرتها و تواناییهای مافوق بشری بوده است و بشر هنوز نتوانسته سطح نبوغ او را درک کند. تسلا مطمئنا مخترع و دانشمندی باهوش بوده، اما او نیز محدودیتها و نقصهایی داشته است و مهم است ما او را به همان صورتی که بوده است بشناسیم و به افسانه سراییها پیرامون او و دیگر دانشمندان توجه نکنیم.