اَبا اِباد

Applied Philosophy

فلسفه کاربردی چیست

فلسفه‌ی کاربردی چیست؟

این نوشته‌ی کوتاه و زیبا درون بسته بندی های اسباب بازی محبوب لگو را بخوانید:

خطاب به والدین: میل به خلاقیت به شکلی مساوی در تمامی کودکان قوی‌ست، چه پسرها چه دخترها. این قدرت تخیل است که ارزش دارد نه مهارت‌. شما هرچیزی که به ذهنتان برسد، از راهی که خودتان می‌خواهید، می‌سازید. خواه یک تخت خواب باشد یا یک کامیون، یک خانه‌ی عروسکی باشد یا یک فضاپیما. خیلی از پسربچه‌ها خانه‌های عروسکی را دوست دارند، به خاطر اینکه بیشتر از فضاپیماها به انسان نزدیک هستند. خیلی از دختربچه‌ها فضاپیماها را ترجیح می‌دهند، به این خاطر که فضاپیماها از خانه‌های عروسکی جذاب‌ترند. مهم‌ترین چیز این است که مواد درست را در اختیارشان قرار دهید و اجازه دهید هرچیزی که دوست دارند، بسازند.

حال شکل فلسفی همان متن را بخوانید:

کانت نبوغ هنری را ظرفیتی ذاتی برای تولید آثاری با «اصالت مثال زدنی» از طریق بازی آزاد تخیل می‌دانست، فرآیندی که شامل پیروی از قوانین نیست، نمی‌توان آن را آموخت و آموزش داد و حتی برای خود نوابغ نیز مرموز است. شوپنهاور تأکید کرد که بزرگ‌ترین هنرمندان نه فقط به دلیل مهارت فنی که در تولید هنر به کار می‌گیرند، بلکه به دلیل توانایی «از دست دادن خود» در تجربه آنچه زیبا و عالی‌ست، متمایز می‌شوند.

فیلسوف عرصه‌ی فلسفه‌ی کاربردی مفاهیم نوشته‌ی دوم را به رویه‌های نوشته‌ی اول تبدیل می‌کند و به فراخور کاربرد نیز بر آن می‌افزاید. فلسفه‌ی کاربردی یعنی نگاشت (map) فلسفه بر ساحت زندگی.

روز جهانی فلسفه را به استاد دی‌داد که بنیانگذار جنبش فلسفه کاربردی در ایران هستند و به همه‌ی فلسفه دوستان تبریک می‌گویم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *