اَبا اِباد

موتور جستجوی اکوزیا

موتور جستجوی اکوزیا

مدتی قبل که پستی راجع به اهمیت جنگل‌ها منتشر کرده بودم، یکی از دوستان ذیل این پست، استفاده از یک موتور جستجوی جالب را پیشنهاد کرد.

چرا جالب؟ چون این موتور جستجو، سود حاصل از فعالیت‌هایش را صرف کاشتن درخت می‌کند. این مجموعه تاکنون بیش از ۲۰۰ میلیون درخت در ۳۵ کشور جهان کاشته است. هرچقدر شما بیشتر از این موتور جستجو استفاده کنید، این موتور جستجو درختان بیشتری می‌کارد. این موتور جستجو همچنین به شما می‌گوید که با سود حاصل از استفاده‌ی شما، تاکنون چند درخت کاشته شده است (عدد زیر عکس شبدر در قسمت بالا سمت چپ).

البته من اخیرا شروع به استفاده از این موتور جستجو کرده ام و به همین خاطر عدد من هنوز صفر است. اما این دوست عزیز که اکنون شش ماه است از این موتور جستجو استفاده می‌کند، تا به حال ۹ درخت از طرف او کاشته شده است. اگر کسی واقعا برای محیط زیست اهمیت قائل باشد، می‌تواند با همین کارهای ساده و بدون صرف هزینه یا وقت خاصی، به محیط زیست کمک کند و به قول معروف، همیشه لازم نیست انسان شاخ غول را بشکند. همینکه در جستجوهای روزانه‌ی اینترنتی، به جای گوگل یا بینگ از این موتور جستجو استفاده کنیم، تا حدی وظیفه‌مان در قبال محیط زیست، در قبال سایر موجودات زنده و در قبال آیندگان را ایفا کرده ایم.

کسانی معتقند که ما اصلا چنین وظیفه‌ای نداریم. اما ما همینکه به عنوان انسان زندگی می‌کنیم، مشمول این وظیفه می‌شویم. چرا که تک تک فعالیت‌های ما، چند برابر سایر موجودات زنده به طبیعت و محیط زیست آسیب می‌زند. هیچ حیوانی سوار وسیله‌ی نقلیه نمی‌شود که هزاران کیلومتر مسافرت کند. هیچ حیوانی بیش از فضایی که نیاز دارد، خانه‌ای برای خود نمی‌سازد. هیچ حیوانی غذای خود را از آنور دنیا برایش نمی‌آورند و هزاران مساله‌ی دیگر. پس ما انسان‌ها همینکه زندگی می‌کنیم به طبیعت آسیب می‌رسانیم و بنابراین، وظیفه داریم این آسیب‌ها را جبران کنیم.

حالا این مجموعه شرایطی را فراهم کرده که می‌توانیم کمی از رنجی که بر حیات روی زمین وارد می‌کنیم، بکاهیم. البته این موتور جستجو اکنون بیش از ۲۰ میلیون کاربر دارد و همچنین، به طور کاملا شفاف، گزارش مالی‌ ماهیانه‌ی خود را منتشر می‌کند. اگرچه عمده ی درآمدهای این مجموعه بر روی کاشت درختان سرمایه گذاری می‌شود، اما بخشی از درآمدهای آن، صرف دیگر پروژه‌های مربوط به اقدامات اقلیمی (climate action) مانند سرمایه گذاری روی توسعه‌ی استفاده از پنل‌های خورشیدی نیز می‌شود.

اما در کنار همه‌ی اینها، حمایت از چنین مجموعه‌هایی، در نهایت مگاکمپانی‌های رقیب مانند گوگل و بینگ را ناچار می‌کند تا سهم خود را در قبال جامعه و محیط زیست، بپردازند که به نظر من، امر بسیار مثبتی‌ست.

– اَبا اِباد

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *