اَبا اِباد

برچسب انرژی

برچسب انرژی، از انتظار تا واقعیت

مصرف بهینه‌ی انرژی، یکی از مهم‌ترین بخش‌های مقابله با تغییرات اقلیمی است. یکی از مهم‌ترین مصرف‌‌ کننده‌های انرژی در دنیای امروز، همین وسایل الکتریکی است که در اطرافمان می‌بینیم. پس انتخاب وسایل الکتریکی که بیشترین بازدهی را داشته باشد، نقش مهمی در کاهش مصرف انرژی خواهد داشت. یکی از بهترین‌ راه‌هایی که ببینیم آیا یک وسیله‌ی الکتریکی، انرژی را به صورت بهینه مصرف می‌کند یا نه، برچسب‌های انرژی روی وسایل الکتریکی است.

برآورد می‌شود که توجه به این برچسب‌های انرژی تنها در اتحادیه‌ی اروپا تا سال ۲۰۳۰، موجب صرفه جویی انرژی معادل ۲۳۰ میلیون تن نفت می‌شود. چنین میزان صرفه‌ جویی در مصرف انرژی، معادل کاهش هزینه‌ی قبض‌ ها تا ۲۸۵ یورو در هر سال به ازای هر خانه است. اگر ما در هنگام خرید وسایل الکتریکی به این برچسب‌ها دقت کنیم، در مجموع موجب کاهش بسیار بزرگ در مصرف انرژی یک جامعه خواهد شد. در این خصوص باید بدانیم که حدود ۳۰ درصد مصرف انرژی در جهان، مربوط به مصرف خانوارها برای مواردی چون گرمایش، آب گرم و وسایلی مانند تلویزیون و یخچال و لباسشویی است.

اما آیا توجه به این لیبل‌های مصرف انرژی کافی‌ست؟

پاسخ این سوال خیر است. ابتدا بایستی ببینیم که این حروف و این رده بندی مصرف انرژی که روی وسایل الکتریکی می‌بینیم چه معنایی دارد؟ مثلا اینکه یک تلویزیون در رده بندی مصرف انرژی دارای گرید A است یا یک یخچال فریزر که دارای گرید ++A است، بهینه بودن در چه چیزی را نشان می‌دهد؟

در واقع این رده بندی، میزان مصرف انرژی یک وسیله نسبت به سایز آن را نشان می‌دهد نه میزان کل مصرف انرژی آن وسیله را. مثلا برای یک‌ یخچال فریزر، این رده‌بندی براساس میزان مصرف برق نسبت به حجم درون یخچال (لیتر) در نظر گرفته می‌شود یا برای یک تلویزیون، میزان مصرف انرژی به سطح نمایشگر آن (اینچ) در نظر گرفته می‌شود. حالا اگر یک یخچال فریزر کوچک درون کابینتی ببینید که رده بندی انرژی آن +++A است و یک یخچال فریزر بزرگ ساید بای ساید ببینید که رده بندی انرژی آن نیز +++A است، آیا هرکدام از اینها را به خانه ببرید، در نهایت هزینه‌ی برق آن دو یکی خواهد بود؟ مطمئنا خیر. نباید گول این برچسب را خورد، چرا که همانطور که گفته شد، رده بندی مصرف انرژی فقط بازدهی وسیله را نشان می‌دهد.

برای مقایسه بایستی در مصرف سالیانه که به صورت یک عدد روی برچسب انرژی نوشته شده است، دقت کنید. اگر شما، کارتان با یک یخچال کوچک‌تر راه میفتد، برای صرفه جویی در مصرف انرژی، بایستی یخچال کوچک‌تر را تهیه کنید.

– اَبا اِباد

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *