اَبا اِباد

روانشناسی زرد

روانشناسی زرد

روانشناسی مدت‌هاست که دیگر به عنوان یک شاخه‌ی علمی شناخته می‌شود.

در واقع روانشناسی بیش از یک قرن قبل و در سال ۱۸۷۹ و با تاسیس آزمایشگاه ویلهلم وونت در شهر لایپزیگ آلمان، به عنوان یک رشته‌ی علمی و کاملا تخصصی، ظهور کرد‌ و سپس رفته رفته، دانشمندان دیگر نقاط جهان، به این رشته‌ی علمی علاقه‌مند شدند و آزمایشگاه‌های روانشناسی در دیگر نقاط دنیا تاسیس شد.

علت اینکه می‌توان آن را به عنوان یک‌ رشته‌ی علمی معرفی کرد این است که در روانشناسی از روش علمی استفاده می‌شود. متخصصان این عرصه، از تحقیقات تجربی و مشاهدات علمی دقیق برای بررسی نحوه‌ی رفتار و تفکر مردم استفاده می‌کنند. مثلا یک‌ رفتار خاص را در هزار انسان بررسی می‌کنند و سپس، نتیجه‌ی تحقیق را در مجامع علمی ارائه می‌دهند.

دانشمندان روانشناسی، برای جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها، از رویکردهای مختلفی مانند نظرسنجی، آزمایش، مشاهده و تجزیه و تحلیل آماری استفاده می‌کنند.

با استفاده از روش علمی، روانشناسان به داده‌های واقعی و نتایج قابل اعتماد و اتکا دست پیدا می‌کنند. همچنین در طول زمان، به ایده هایی دست می‌یابند که آن‌ها نیز قابل آزمایش و مشاهده است و بعد از مدتی، آن‌ ایده‌ها تایید یا رد می‌شود. روانشناسان برای تجزیه و تحلیل نتایج خود، از روش‌های دقیق آماری استفاده می‌کنند و بدین شکل، الگوهای رفتاری انسان‌ها و ریشه های آن‌ها را می‌یابند.

امروزه نیز با گسترش تحقیقات در رشته های علوم اعصاب و روان و علوم شناختی و سایر زمینه های مرتبط، از طریق کارهای بینارشته‌ای روانشناسی رفته رفته عمق بیشتری پیدا می‌کند و پایه‌های علمی آن محکم تر می‌شود. البته همه‌ی موارد گفته شده، راجع به روانشناسان واقعی و دانشمندان این عرصه است. نه روانشناس‌نماها و روانشناسان زرد که نه مساله را می‌شناسند و نه راه حل درست و علمی را می‌دانند.

امثال هلاکویی، انوشه، ساعیان، شیری و عده‌ی زیادی که چند سالی‌ست خودشان را به عنوان روانشناس جا زده‌ اند و خوشبختانه لیست ۱۴۴ نفره‌شان توسط نظام روانشناسی منتشر شده است، بدون توجه به یافته های دقیق علمی این عرصه، برای افراد نسخه می‌پیچند و به شکلی کاملا غیرعلمی و بی‌خردانه، رفتارهای سالم و طبیعی را، به عنوان رفتار غیرسالم و رفتارهای غیرسالم و غیرطبیعی را به عنوان رفتارهای سالم برای مشتریان بخت برگشته‌ی خود تشریح می‌کنند.

دوست عزیز من، روانشناسی دیگر یک علم است، نه اینکه شخصی پشتش را بخواراند و یک فکت روانشناسی از خودش در کند. مراقب افراد غیرمتخصص و بی‌سواد این حوزه باشید و روان سالمتان را دست هرکسی ندهید. هرکسی خوب صحبت می‌کند لزوما درست صحبت نمی‌کند.

پی‌نوشت: اگر به دنبال حل یک مساله در سطح عمیق‌تری از سطح رفتار هستید، من فلسفه را پیشنهاد می‌کنم.
– اَبا اِباد

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *