هنگامی که مشغول بازی با یک بازی کامپیوتری هستید، مثلا یک سرباز که در حال جنگیدن است، مشاهده میکنید که میتوانید بپرید، بعد از پریدن همانند دنیای واقعی کمی بالا رفته و دوباره به روی زمین باز میگردید.
در این بازیها، وقتی از ارتفاع بلندی به پایین میپرید، هرچه به زمین نزدیک تر میشوید، سرعت بیشتری میگیرید و اگر خوش شانس نباشید، در اثر سقوط از این ارتفاع، کشته میشوید. در بازیهای با گرافیک بالاتر، میبینید که چهره و پوست بدن کاراکترهای بازی، وضوح بالایی داشته و مشابه یک انسان واقعیست و حتی چین و چروک خوردن پوست نیز قابل مشاهده است. جالب است بدانید که در بازیهای کامپیوتری، بسیاری از قوانین فیزیک اعمال میشود. مثلا نیروی گرانش و همچنین معادلات حاکم بر حرکت مانند معادلات مربوط به سرعت و شتاب و مومنتوم، تا حد زیادی در بازیهای کامپیوتری در نظر گرفته میشود. با استفاده از این معادلات، زمانی که در یک بازی کامپیوتری در حال استفاده از یک خودرو هستید، سرعت خود را افزایش میدهید و از خودرویی با سرعت کمتر سبقت میگیرید.
همچنین، مدلهای مختلف الاستیسیته و پلاستیسیته برای شبیهسازی تغییر شکل مواد استفاده میشود. مثلا اگر با خودرویی تصادف کنید، بدنهی خودرو مشابه یک تصادف واقعی، دچار خمیدگی میشود. به قوانین فیزیکی که در انیمیشنها، بازیها و شبیه سازیهای گرافیکی به کار میرود، فیزیک بازی یا Game Physics گفته میشود. همچنین از آنجایی که هدف بازی ایجاد سرگرمیست، نیازی نیست که دقیقا تمام قوانین فیزیکی حاکم بر جهان واقعی، به همین شکل در بازیها نمایش داده شود. از طرف دیگر در بازیها، از سادهترین مدلهای فیزیکی استفاده میشود تا حجم محاسبات بالا نرود. البته انتظار نداشته باشید که کسانی که بازیهای کامپیوتری را طراحی کرده و توسعه میدهند، در حال تعریف قوانین فیزیک در کدهای مربوط به بازیها باشند. کمپانیهایی هستند که این قوانین فیزیکی را به صورت پکیج در اختیار توسعه دهندگان قرار میدهند.