اَبا اِباد

Ganesha Drinking Milk Miracle

معجزه‌ی شیر خوردن گانشا

پرسید عامه‌ فهم کردن علم و فلسفه به چه کاری می‌آید؟

گفتم کمترین تاثیری که دارد این است که جهل و‌ خرافات را از بین می‌برد و باعث می‌شود انسان به همه چیز از دریچه‌ی عقل و تجربه (بخوانید فلسفه و علم) بنگرد. حداقل چندین قرن است که دیگر کسی با معجزات جدید نیامده یا اگر هم آمده، چندان مورد استقبال قرار نگرفته است و اگر کمی مورد استقبال قرار گرفته، بعد از مدتی با کشف حقایق علمی و فلسفی در پس آن، بی‌اعتبار شده است. اگر کمی تاریخ خوانده باشید، متوجه خرابی‌هایی که خرافات به بار آورده می‌شوید. آنوقت اهمیت خردورزی و علم‌ورزی را در می‌یابید.

در بیست و یکم سپتامبر ۱۹۹۵، اتفاقی شبیه معجزه در معبدی در جنوب دهلی نو برای بت هندو، گانشا Ganesha رخ داد که به معجزه‌ی نوشیدن شیر توسط گانشا یا Ganesha Drinking Milk Miracle شناخته می‌شود.

هنگامی که یک عبادت‌کننده یک قاشق شیر را به مجسمه نزدیک کرد، شیر درون قاشق ناپدید شد. چنین به نظر رسید که این مجسمه، شیر را دریافت کرده است. این خبر خیلی سریع در سراسر هندوستان پخش شد و میلیون‌ها نفر به معابد هندو رفتند و به گانشا‌ها شیر تعارف می‌کردند تا ببینند آیا گانشای آن‌ها نیز شیر می‌نوشد یا خیر؟ بسیاری این معجزه را اثباتی بر وجود خدایان می‌دانستند. قیمت شیر در هندوستان تا چهار برابر افزایش یافت. مدارس و دانشگاه‌ها و بسیاری از ادارات در این روز تعطیل شدند، چرا که همه می‌خواستند این معجزه را آن هم در قرن بیستم از نزدیک تماشا کنند. اما خیلی زود، علم دلیل پشت این پدیده را آشکار کرد.

علت این پدیده در واقع اثر مویینگی بود.

شما می‌توانید این پدیده را در فتیله‌ی چراغ‌های قدیمی ببینید که یک انتهای فتیله درون روغن و سر دیگر آن در حال سوختن است. در اثر مویینگی، روغن درون فتیله برخلاف جاذبه صعود می‌کند. گانشاهایی که شیر می‌نوشیدند، از سنگ‌های متخلخل ساخته شده بودند و با تماس قاشق شیر با سنگ، شیر در اثر مویینگی سریعا به درون فضای متخلخل کشیده می‌شد. بله معجزه چیزی‌ست که ما دلیل واقعی آن را نمی‌دانیم.

پی‌نوشت : بعدا مشخص شد که این‌ معجزه و گسترش سریع اخبار مربوط به آن، ترفندی از سوی حزب ملی‌گرای هندو BJP برای کسب آرای بیشتر در انتخابات بوده است.
– ابا اباد

2 دیدگاه دربارهٔ «معجزه‌ی شیر خوردن گانشا»

  1. سوئ استفاده از یک مطلب درست دلیل بر بد بودن آن مطلب نمی شود.
    وجود سکه تقلبی دلیلی بر وجود سکه واقعی است. البته هندو ها که دینشان تحریف شده است و شاید بت پرستی دارند (نمیدانم). ولی میخواهم بگویم تحلیل شما منطقی نیست. این مطلب نمی تواند دلیلی بر وجود نداشتن معجزه (در حالت کلی) باشد.

    1. اثبات المدعا علی المدعی، اگر ادعا دارید معجزه صحیح است، این شما هستید که باید درستی آن را اثبات کنید، نه دیگران

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *