اَبا اِباد

Insects extinction due to climate change

انقراض حشرات ناشی از تغییرات اقلیمی

حشرات همه جا هستند.

تعداد حشرات با فاصله‌ی بسیار معناداری، بسیار بیشتر از هر حیوان دیگری در سیاره‌ی زمین است. تاکنون بیش از یک و نیم میلیون گونه‌ی حشرات شناخته شده است که سه برابر تعداد گونه‌های تمامی دیگر حیوانات است. به احتمال خیلی زیاد، بسیاری از حشرات نیز تاکنون اصلا شناخته نشده اند. حشرات نقش مهمی در اکوسیستم زمین ایفا می‌کنند. آن‌ها از طریق گردافشانی در تولید میوه‌ها، سبزیجات و گل‌ها نقش دارند. همچنین حشرات در تجزیه‌ی مواد آلی نقش دارند. آن‌ها حتی به کنترل آفات مضر کمک می‌کنند. بسیاری از حشرات از رویدادهای انقراض جان سالم به در برده اند.

بررسی داده‌های تبارزایی یا فیلوژنتیک نشان می‌دهد که نخستین گروه از حشرات حدود ۴۷۹ میلیون سال قبل تکامل یافته‌ اند. این در حالی‌ست که پستانداران حدود ۲۰۰ میلیون سال قبل تکامل یافته‌ اند. حشرات از بسیاری از گونه‌های زنده‌ای که اکنون وجود دارد، سابقه‌ی زندگی بیشتری روی زمین دارند. با این وجود، اکنون تغییرات سریع آب و هوایی ناشی از تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین، حیات بسیاری از حشرات را تهدید می‌کند. پژوهش جدیدی که به تازگی نتایج آن در مجله‌ی نیچر منتشر شده است، نشان می‌دهد که طی پنجاه تا صد سال آینده، تغییرات اقلیمی احتمالا باعث انقراض بیش از ۶۵ درصد گونه‌های حشرات خواهد شد. این پژوهش که با پشتیبانی آکادمی ملی علوم آمریکا و همچنین وزارت دفاع آمریکا صورت گرفته است، نشان می‌دهد که حشرات خونسرد بیشتر در خطر هستند؛

چرا که این موجودات، مکانیزمی برای تنظیم دمای بدن خود در طول نوسانات شدید دمایی را ندارند. وقتی ۷۵ درصد محصولات زراعی توسط حشرات گردافشانی می‌شود، انقراض ۶۵ درصد گونه‌های حشرات، یک تهدید بزرگ برای حیات روی زمین خواهد بود.
– اَبا اِباد
لینک این مقاله از مجله‌ی نیچر

https://www.nature.com/articles/s41558-022-01490-7

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *