اَبا اِباد

آلودگی صوتی

آلودگی صوتی

ما تا به اینجای کار به اندازه‌ی کافی بلکه بیشتر از کافی، به روش‌های مختلف به طبیعت و موجودات زنده‌ی دیگر آسیب وارد کرده‌ ایم. ما‌ با آلودگی هوا، آلودگی آب‌ها، گرمایش زمین، شکار حیوانات، چرای دام، آلودگی نوری، غذا دادن به سگ‌های ولگرد و دیگر گونه‌های مهاجم، با مصرف منابع، با افزایش جمعیت و ساخت و ساز بی رویه و تبدیل جنگل‌ها و محیط‌های طبیعی به شهر و روستا، حیات بسیاری از گونه‌های طبیعی را به خطر انداخته ایم. گونه‌های زیادی از موجودات زنده نیز تاکنون در اثر بی توجهی ما منقرض شده اند.

ما انسان‌های عصر مدرن وقتی پایمان را در جغرافیای جدیدی مانند آمریکا یا استرالیا گذاشته‌ایم، درصد زیادی از حیوانات این مناطق را نابود کرده ایم. اگر این نابودی حیات وظیفه‌ای بر دوش ما می‌بود، تا به اینجای کار حتی بیشتر از وظیفه‌مان هم عمل کرده ایم. حالا همه‌ی این کارها یک طرف، چند سالی‌ست که عده‌ای به محیط‌های بکر‌ و‌ دست نخورده مانند‌ کوهستان و جنگل و کویر نیز هجوم برده اند تا موجودات زنده‌ی این مناطق را از خدمات بشر بی بهره نگذارند. هرچقدر این موجودات از این محیط‌های سخت و خشن جان سالم به در برده اند، حالا این انسان‌ها دیگر پیشرفت کرده اند و زورشان می‌رسد که با خودروهای آفرود به این مناطق بروند و در وسط کویر و جنگل کمپ و پارتی کنند و به این شکل، خطی هم روی صورت طبیعت در این‌ محیط‌ها بیندازند.

مدتی دیگر هم باید شاهد این باشیم که کشتی‌های بزرگ تفریحی کروز به همراه کشتی‌های یخ شکن (#icebreaker)، به قطب‌ها رفته‌اند تا خرس‌های قطبی و فوک‌ها و پنگوئن‌ها را نیز بی نصیب نگذارند. همین بلایی که بر سر اورست آمده و در فصل صعود می‌بینید که صفی طولانی در نزدیکی قله ایجاد شده که به نوک‌ قله برسند‌ و عکسی بگیرند. حالا که این موضوع ضرورت پیدا کرده که ما انسان‌ها به محیط‌های بکر طبیعی برویم، لااقل به محیط زندگی حیوانات احترام بگذاریم و سر و صدا تولید نکنیم و سعی کنیم از سکوت این‌ محیط‌ها لذت ببریم.

مساله‌ی‌ آلودگی صوتی (#noisepollution) صرفا بحث احترام به حقوق حیوانات نیست، بلکه واقعا تاثیرات منفی روی آن‌ها دارد. اولین تاثیر این است که روی توانایی حیوانات در تشخیص سیگنال‌های صوتی در مواجهه با خطرات، تاثیر می‌گذارد. این آلودگی صوتی با ایجاد استرس در حیوانات بر توانایی جفت‌گیری آن‌ها نیز تاثیر مخرب دارد. پرندگان در محیط‌های با آلودگی صوتی بالا، کمتر تخم می‌گذارند و به این شکل، میزان تولید مثل آن ها شدیدا کاهش می‌یابد. حیوانات اکثرا از طریق ایجاد صداها با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند. صدای وحشتناک پاترول و موتور کراسی که دارد از کوه راست بالا می‌رود، حتی ارتباط بین ما انسان‌ها را نیز قطع می‌کند، چه برسد به حیوانات که ارتباط محدودتری دارند. این واقعا یک ضرورت برای ماست که مسئولانه‌تر رفتار کنیم، چون ما در زمین تنها نیستیم.

صف طولانی صعودکنندگان به قله‌ی اورست
صف طولانی صعودکنندگان به قله‌ی اورست، صف نانوایی محل ما از این صف خلوت تر است

– اَبا اِباد

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *