اَبا اِباد

سیگنال‌های ثبت شده توسط تلسکوپ رادیویی Big Ear

واو سیگنال

واو!!! ساچ ا واو!!! این‌ اولین کلماتی بود که بعد از دیدن یک سیگنال رادیویی عجیب و غریب، به ذهن اخترشناس آمریکایی، جری آر امان آمد. جری آر امان یک اخترشناس شاغل در تلسکوپ رادیویی Big Ear در دانشگاه ایالتی اوهایو بود. این تلسکوپ که با هدف جستجوی حیات فرازمینی ساخته شده بود‌، در تاریخ ۱۵ آگوست سال ۱۹۷۷، سیگنال رادیویی عجیبی را ثبت کرد که تا به امروز هنوز منشا این سیگنال مشخص نشده است. وقتی چند روز بعد، جری آر امان در حال بررسی سیگنال‌های ثبت شده توسط این تلسکوپ رادیویی بود، به این سیگنال عجیب برخورد. این سیگنال آنقدر برای او عجیب بود که مطابق تصویر، دور این سیگنال را با خودکار قرمز خط گرفت و در کنار آن با یک خط درشت نوشت Wow و از همانجا، نام این سیگنال به سیگنال واو یا Wow Signal معروف شد.

البته حروف 6EQUJ5 که در این تصویر می‌بینید، یک پیام نیست، بلکه نشان‌دهنده‌ی تغییر شدت سیگنال با گذشت زمان است. علت عجیب بودن این سیگنال نیز شدت سیگنال و فرکانس بسیار خاص آن بود که نشان می‌داد این یک سیگنال رادیویی معمولی و با منشأ طبیعی در فضا نیست، بلکه احتمالا منشأ آن یک پدیده‌ی غیرطبیعی‌ست. به همین خاطر، شایعات زیادی از آن زمان ایجاد شد که این سیگنال یک پیام از موجودات فرازمینی بوده است. البته هنوز هم دانشمندان نتوانسته‌اند دریابند که علت آن سیگنال نادر و عجیب چه بوده.

از آن زمان تاکنون فرضیات زیادی در این رابطه مطرح شده است:

بعضی فرضیات منشأ آن را عبور یک دنباله‌دار از نزدیکی زمین مطرح می‌کند.

برخی دیگر، ادعا می‌کنند که احتمالا یک‌ ستاره منشأ آن بوده باشد.

فرضیات جدیدتری نیز مطرح شده که منشأ این سیگنال رادیویی غیرطبیعی را ناشی از یک ابر هیدروژنی بزرگ می‌داند که می‌تواند چنین سیگنال‌هایی را البته با شدتی بسیار کمتر ایجاد کند.

اما تمام این ادعاها در حد فرضیه باقی مانده و هنوز هیچیک به قطعیت نزدیک نشده است. موضوعی که صحت سنجی این فرضیات را پیچیده‌تر می‌کند این است که این سیگنال، تنها همان یک بار و به مدت ۷۲ ثانیه دریافت شد و بعد از آن دیگر هیچوقت چنین سیگنالی دریافت نگردید. حتی رادیوتلسکوپ‌های حساس‌تر و‌ دقیق‌تر نیز هیچگاه نتوانستند سیگنالی مشابه سیگنال واو را ثبت کنند. اما این مساله فرضیات مبتنی بر حیات فرازمینی را تضعیف می‌کند. چرا که اگر یک تمدن فرازمینی این سیگنال را به فضا فرستاده بود تا دیگر تمدن‌ها آن‌ها را پیدا کنند، چرا دیگر هیچوقت این سیگنال تکرار نشد و تنها همان یک بار بود؟

در سال ۲۰۱۲ و در سی و پنجمین سالگرد دریافت سیگنال واو، دانشمندان مجددا یک سیگنال رادیویی پرقدرت را در همان جهتی که این سیگنال دریافت شده بود، گسیل کردند. این پیام رادیویی از ۱۰۰۰۰ توئیتی ساخته شده بود که دنبال‌ کنندگان کانال نشنال جئوگرافی با هشتگ #ChasingUFOs منتشر کرده بودند. به این امید که اگر حیاتی فرازمینی منشأ این سیگنال بوده باشد، بتواند پاسخ ما را دریافت کند.

– اَبا اِباد

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *