اَبا اِباد

جایی که مالک آمازون، جف بزوس، توسعه‌ی آمازون را آغاز کرد

مدل‌های قلابی

همین مانده بود که این ثروتمندان و سرمایه داران بی‌سواد و دوزاری برای مردم دنیا نسخه بپیچند! یعنی دنیا اینقدر از فیلسوف و اندیشمند و دانشمند خالی شده که حالا مردم به دنبال افرادی مثل ایلان ماسک و مارک زاکربرگ و جف بزوس راه بیفتند و ببینند که از دهان بی‌سواد اینها چه چیزی خارج می‌شود و راه و رسم زندگی را از اینها بیاموزند؟

مگر اینها انسان را به قدر فیلسوف می‌شناسند یا جهان را به قدر دانشمند می‌شناسند که برای انسان‌ها نسخه هم می‌پیچند؟

آیا داشتن یک ثروت عظیم به انسان خرد و جهان بینی خاصی می‌دهد که کسی که ثروتمند است، تصور کند که در شناخت انسان و جهان از دیگران پیشروتر است؟

اتفاقا تاریخ نشان داده که ثروت و قدرت به انسان، بیشتر توهم دانایی می‌دهد تا خود دانایی. یک سرمایه دار از آن جهت که سرمایه دارد، بینشی برتر از دیگران عائدش نشده است که عده‌ای اینچنین به دنبال اینها راه می‌افتند و سخنان تهی و بی‌مغز اینها را برای نصیحت دیگران بازنشر می‌کنند. اگر سرمایه داران، به معنای واقعی کلمه تاثیرگذار بودند، چرا هیچیک از ما ثروتمندترین افراد کره‌ی زمین حتی در یکی دو قرن گذشته را نمی‌شناسیم، اما تا دلتان بخواهد نام اندیشمندان و فیلسوفان و دانشمندان مختلف، به ذهنمان خطور می‌کند.

تاثیرگذار راستین پس از مداقه در احوالات جهان و انسان، چیزی خلق می‌کند و به واسطه‌ی این تاثیر تا قرن‌ها در ذهن‌ها و قلب‌ها باقی می‌ماند. ثروت سعدی، گلستان و بوستان است نه پولی که در آن زمان داشته است. هیچکس هم یادش نمی‌آید ثروتمندترین فرد در زمان سعدی که بوده است. از طرف دیگر خیلی از این سرمایه دارانی که می‌بینید، نه در اثر هوش و ذکاوت و تلاش و پشتکارشان، بلکه بر اثر شانس و احتمال، به چنین سرمایه هایی دست یافته اند.

بسیاری از اینها از ارث و میراث، بعضی از سوار شدن بر موج تکنولوژی‌های جدید و برخی دیگر هم از نقص‌های قانونی، به این ثروت‌های بادآورده دست یافته اند. پس صرف داشتن سرمایه‌ی زیاد، نشان از دانایی و نبوغ فرد نیست. این سرمایه داران، اگر خودشان بینشی از آن خود نسازند، در بهترین حالت می‌توانند مانند آلفرد نوبل، سرمایه‌‌شان را وقف توسعه‌ی علم و دانش کنند و به این شکل و به اعتبار تاثیرگذاران واقعی این عرصه‌ها، در صفحات تاریخ، جایی برای خود دست و پا کنند.

– اَبا اِباد

تصویر بالا: این جایی بود که مالک آمازون، جف بزوس، توسعه‌ی آمازون را آغاز کرد. فقط یک آفیس ساده، یک کامپیوتر معمولی و ۵۰۰ هزار دلار ناقابل که پدر و مادرش به او داده بودند کمی هم اعتبار و ارتباط که از خانواده‌ی خود گرفته بودند. حالا عده‌ای می‌روند و جملات جف بزوس در باب موفقیت را برای دیگران بازگو می‌کنند. بیچاره خودش هم باورش شده و کلی کتاب راجع به موفقیت در زندگی نوشته است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *