اَبا اِباد

رابطه‌ی‌ خرافات و تحصیلات

رابطه‌ی‌ خرافات و تحصیلات

هر وقت صحبت از خرافات می‌شود، ذهن‌ بسیاری از افراد فورا به سمت یک شخصی که در جایی دور افتاده زندگی می‌کند و تحصیلات چندانی ندارد، می‌رود. یعنی حداقل آدم از یک فرد با تحصیلات عالی آکادمیک انتظار ندارد که به خرافات اعتقاد داشته باشد، چه رسد به اینکه زندگی خودش را نیز با خرافات تنظیم کند. صفحات اینستاگرامی که خرافات را ترویج می‌کنند، محل خوبی‌ست که این موضوع را بسنجیم. به همین خاطر چند صفحه‌ی آسترولوژی و طلسم و جادو و این مزخرفات را پیدا کردم که فالورهای صدها هزار نفری داشتند. یعنی در دنیای مدرنی که اکثر مردم دنیا دارند به موضوعاتی مثل هوش مصنوعی و واقعیت مجازی فکر می‌کنند و انسان توانسته تلسکوپ‌ جیمز وب را در فاصله‌ی یک و نیم میلیون کیلومتری زمین قرار دهد و به لحظات اولیه‌ی پیدایش جهان نگاه کند، عده‌ی زیادی هنوز دنبال این می‌گردند که الان در کدام برج قرار داریم و آیا قمر در عقرب است یا نه و از این توهمات.

اما برای اینکه ببینیم چقدر این آموزش‌های حال حاضر می‌تواند بی تاثیر باشد، در بین دنبال‌کنندگان این صفحات، دو تایتل dr و eng را جستجو کردم. خب کسی که در اسم اینستاگرامش از چنین تایتل‌هایی استفاده می‌کند، حتما از جایگاه تخصصی خود خیلی مطمئن است. مشخصا به دلیل حفظ حریم شخصی، از ذکر نام این افراد معذورم. اما چند تا از عناوینی که در قسمت بیو نمایش داده بودند را محض مثال اینجا آورده‌ام که البته اگر علاقه دارید خودتان می‌توانید همین جستجو را انجام دهید و از نتیجه‌ی آن شگفت زده شوید.

اما این عناوین:

دکتر x، دکترای تخصصی فیزیولوژی و تغذیه‌ی ورزشی، محقق و‌ مدرس دانشگاه

دکتر x، مشاور مدیریت برندینگ/بازاریابی

دکتر x، اقتصاد دان، مدرس، مشاور و تحلیل‌گر بازارهای مالی ایران و جهان

دکتر x، استادیار علوم زیستی

دکتر x، دندانپزشک

دکتر x، پزشک، متخصص زیبایی

دکتر x، دکترای کارآفرینی

دکتر x، متخصص گوش، حلق و بینی

مهندس x، مهندس معمار مهندس x، مهندس عمران مهندس x، مهندس تعمیر و نگهداری هواپیما مهندس x، مهندس الکترونیک و مدرس دانشگاه . . .

البته اینها تنها گوشه‌ای از این لیست بلند بالاست. حتما توجه دارید که شخصی که دکترای تخصصی یک رشته را دریافت کرده یعنی حداقل ۵ سال دبستان، ۳ سال راهنمایی، ۴ سال دبیرستان، ۴ سال کارشناسی، ۲ سال کارشناسی ارشد و حداقل ۴ سال دکتری، یعنی در مجموع حداقل ۲۲ سال را تحت آموزش بوده است. کسی که متخصص یکی از رشته‌های پزشکی‌ست نیز حداقل ۲۴ سال از عمرش را تحت آموزش بوده است. یک‌ مهندس نیز حدود ۲۰ سال از عمرش را در مدرسه و دانشگاه گذرانده است. خب حتما این‌ آموزش اشکال داشته که بعد از بیست سال، شخص هنوز به دنبال آسترولوژی و طلسم و جادو جنبل است. بسیاری از این‌ها مدرس و استاد دانشگاه هم هستند.

چنین شخصی می‌خواهد چه چیزی را به دانشجویان آموزش دهد؟

حتما آن مهندس عمران قبل از شروع پروژه به احوال ستاره‌ها نگاه می‌کند و پروژه‌ای در زمان قمر در عقرب شروع نمی‌کند. یا آن پزشک‌ متخصص، برای درمان بیماران دعا و وِرد می‌خواند. یا آن اقتصاددان برای تحلیل اقتصادی، به اوضاع کواکب نگاه می‌کند تا اوضاع جهان. به نظرتان اشکال کار کجاست؟

– اَبا اِباد

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *